Over ons

Heine B.V. Elektrotechniek sinds 1962

Heine B.V. Elektrotechniek is opgericht in 1962 door Henk Heine en gevestigd in Harderwijk. Na uitbreiding werd in 1991 verhuisd naar de huidige locatie, Voltweg 4 in Nunspeet. Drie jaar later draagt Henk Heine de zaak over aan Werner Hoegen Dijkhof, die op dat moment al twintig jaar werkzaam is binnen het bedrijf. Na 48 jaar werkzaam te zijn geweest draagt Werner het bedrijf in 2022 over aan Lex Hoegen Dijkhof, die op dat moment al 23 jaar werkzaam is bij Heine Elektrotechniek.

Vanaf de oprichting in 1962 tot heden is er veel veranderd. De eigen verantwoordelijkheid qua installatiewerk nam toe en de door de overheid uitgevoerde inspecties verdwenen. Installatiebedrijven werden zelf verantwoordelijk voor de opgeleverde installaties en Heine was de 102e installateur in Nederland die het erkend waarborg certificaat binnen haalde. Daarmee is de kwaliteit van de opgeleverde installaties gewaarborgd. Tegenwoordig zijn de kwaliteitssystemen nog steeds van toepassing en zijn we BRL6000 gecertificeerd. Een jaarlijkse audit van deze certificering blijft ons in de goede richting sturen naar de kwaliteit die we onze klanten willen bieden.
Onze werkzaamheden zijn in de loop van de jaren steeds uitgebreider geworden. Ons werkgebied is al sinds de oprichting het ontwerpen en installeren van grote fabrieks- en utiliteitsinstallaties, schakel- en verdeelinrichtingen en alles met betrekking tot procesautomatisering. Later kwamen daar de aanleg van datanetwerken en het inspecteren van installaties volgens de NEN1010 en NEN3140 bij. Tegenwoordig is het ontwerpen en installeren van complexe laadoplossingen en zonnepaneelinstallaties ook onderdeel van onze werkzaamheden.

Er wordt dus veel aandacht geschonken aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en Heine is dan ook een pro groen installatiebedrijf dat een brede selectie heeft aan duurzaam elektrotechnisch materieel. Wij dragen hiermee bij aan een leefbare wereld voor de toekomst van onze kinderen.

Ons team van 12 medewerkers zorgt dat onze installaties een hoge kwaliteitsnorm hebben, zeker met het oog op het energieverbruik.
Wij zijn gecertificeerd om installaties te ontwerpen en installeren van middelgrote en grote elektrotechnische installaties. Hiervoor worden wij één keer per jaar geauditeerd door de Dekra certification.